Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Harcamaları ve Bütçesi Yeniden Gündemde
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcamaları ve bütçesi, kamuoyunun merak konusu haline geldi. Son olarak, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hayat pahalılığıyla ilgili açıklamaları dikkat çekti.
Ali Erbaş, ‘Ekmek israfı’ konulu yazısında yurttaşlara ‘Ekmek yiyin, doyurucudur’ tavsiyesinde bulundu. Günlük besin değerinin büyük bir kısmının ekmekten karşılandığını belirten Erbaş, ekmek tüketiminin günlük enerjinin yüzde 44’ünü oluşturduğunu ifade etti.
Ekonomist Meriç Köyatası’nın tespitlerine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Trabzon’daki Hafız Ali Haydar Özak Dini İhtisas Merkezi için yapılan yemek ihalesi dikkat çekti. 7 milyon 885 bin 525 TL tutarındaki ihalede et ve baklava için belirlenen kalite standartları tartışmalara neden oldu.
Meriç Köyatası, Diyanet’in Trabzon’daki kurumunda kişi başına düşen maliyeti hesaplayarak, günde 300 gram ekmek tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Erbaş’a yönelik eleştirilerde bulundu. Köyatası’nın hesaplamalarına göre, Diyanet’in sadece 1 personelinin günlük yemek maliyeti 1000 TL’yi geçiyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcamaları ve yemek ihaleleri kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.